Cielęcy móżdżek

Cielęcy móżdżek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mózgi cielęce

    2-3 sztuki
  • mąka pszenna

    3 dag
  • masło

    4 dag
  • ocet

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mózgi cielęce należy bardzo dokładnie umyć i obrać z wierzchniej skórki, a następnie blanszować w wodzie z dodatkiem octu. Później należy wyjąć je, odsączyć na sitku i pokroić na 4 kawałki. Mózgi pokrojone należy doprawić przyprawami i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

11.06.2013 21:57
ciekawe, ale to jednak nie moje smaki ;)

Iwusia

19.06.2011 22:45
ciekawe jak smakują :)

cukiereczek

06.05.2011 14:44
Nie jadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat