Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne roladki z brokułem
2. Przekładamy na talerz .
3. Marchewki obieramy i kroimy w plastry.Mięso lekko rozbijamy drewnianym tłuczkiem ,solimy i pieprzymy .
4. Na każdy układamy po plasterku boczku i obkładamy połową cebuli.Formujemy roladki .
5. Na oleju podsmażamy je ,dodajemy marchewkę i pozostała cebulę .
6. Podlewamy rosołem i dusimy 20 minut na małym ogniu .Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy .
7. Brokuł gotujemy na półmiękko i odcedzamy .
8. Na drugiej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i podsmażamy brokuł ,doprawiamy gałką .
9. Roladki wyjmujemy z patelni.
10. Do pozostałego sosu dodajemy mąkę i śmietanę razem połączoną i dokładnie mieszamy.
11. Sos przelewamy do sosjerki .Roladki układamy na talerzu z porcją makaronu posypujemy startym parmezanem..