Przepis i sposób przygotowania na: sernik pod kokosowa kołderką
Schłodzone masło posiekać z mąką, dodać cukier i śmietanę, zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować , ułożyć w formie, nakłuć widelcem i piec na złoty kolor w 200 st C.
MASA SEROWA
Na masę masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka i zmielony ser,na końcu dodać pianę z białek razem z mąką ziemniaczaną (lub 1 łyżka budyniu waniliowego) , delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód, posypać kakao.
KOKOSOWA KOŁDERKA
Na kołderkę kokosową ubić pianę z białek z cukrem pudrem, wyłożyć na ser i posypać obficie wiórkami kokosowymi.
Sernik wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temp. 180 st C