Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik pod kokosowa kołderką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka
20 dag
masło
10 dag
cukier
10 dag
śmietana
2 łyżki
masa: ser
75 dag
jajko
5 szt
cukier
20 dag
masło
5 dag
mąka ziemniaczana
1 łyżka
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
kakao
1 łyżka
białko
5 szt
cukier puder
5 łyżek
masa
5 dag
wiórki kokosowe
5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik pod kokosowa kołderką

CIASTO
Schłodzone masło posiekać z mąką, dodać cukier i śmietanę, zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować , ułożyć w formie, nakłuć widelcem i piec na złoty kolor w 200 st C.
MASA SEROWA
Na masę masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka i zmielony ser,na końcu dodać pianę z białek razem z mąką ziemniaczaną (lub 1 łyżka budyniu waniliowego) , delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód, posypać kakao.
KOKOSOWA KOŁDERKA
Na kołderkę kokosową ubić pianę z białek z cukrem pudrem, wyłożyć na ser i posypać obficie wiórkami kokosowymi.
Sernik wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temp. 180 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak