Ciasto orzechowe.

Ciasto orzechowe.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • masło

    20 dag
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • mleko

    120 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • orzechy laskowe

    20 dag
  • orzechy włoskie

    1 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym . Dodajemy żółtka i ucieramy cały czas dolewając powoli mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.Dodajemy mielone orzechy oraz całe orzechy łuskane laskowe, mieszamy.Dodajemy ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 190 stopni.Można ciasto polać polewą lub lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

29.05.2012 20:56
smaczne ciasto

Natalia40

20.07.2011 14:22
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat