Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalafiorek Opiekany

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
kalafior
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorek Opiekany

Kalafiora obrać umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na chrupko. Wyjąć na sitko i zostawić do wystudzenia. Następnie maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowanego kalafiora smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z nowymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 19.06.2010 18:32
ugotować na chrupko? nie bardzo rozumiem, ale przepis i fotka apetyczna :)
Iwusia 27.05.2010 01:12
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak