niby strogonoff

niby strogonoff

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    2
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • rosół z kostki

    2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • papryka

    2
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • korniszony

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę posolić popieprzyc obtoczyć w mace i obsmażyć. Przełożyć do garnka podlać woda i dusić. Pieczarki pokroić w ćwiartki cebule w kostkę – podsmażyć i dodać do mięsa. Make wymieszać ze śmietaną dodać rozpuszczone kostki rosołowe, koncentrat pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i paprykę. Wlać do mięsa i zagotować. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolita

12.07.2011 10:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat