sos chrzanowy do wedlin

sos chrzanowy do wedlin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    wedlug uznania
  • majonez

    3-5 lyzki
  • chrzan świeżo starty

    1-4 lyzeczki
  • gęsta śmietana

    0-1 szkl
  • cukier puder

    0-2 lyzeczka
  • szczypiorek posiekany

    1 lyzeczki
  • sok z cytryny

    1 lyzki
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i wyjmujemy zoltka.Dokladnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
Bialka,natke pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.Dodajemy majonez,smietane,chrzan,mieszamy.Doprawiamy sola i pieprzem.Podajemy do wedlin

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

03.08.2010 16:16
bardzo lubię takie sosy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat