Puszysty sernik

Puszysty sernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 szt
  • budyń śmietankowy

    2 lyżki
  • kasza manna

    1 łyżka
  • margaryna

    15 dag
  • cukier puder

    25 dag
  • śmietana

    150 ml
  • laska wanilii

    1 szt
  • rodzynki

    5 dag
  • skorka pom kandyzowana

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do formy

  • twaróg

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ser, wanilię i skórkę pomarańczową przemleć przez maszynkę. Masło, żołtka i cukier puder utrzeć na pulchną masę, dodać zmielony ser i śmietanę, dokładnie utrzeć. Wsypać rodzynki, budyń, proszek do pieczenia, kaszę mannę, dodać ubite na sztywną pianę białka, delikatnie wymieszać. Masę serową włożyć do formy wyłożonej folią aluminiową, wysmarowaną tluszczem. Piec w nagrzanym piekarniku około 70 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu wyjąc z formy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

22.12.2013 20:35
Uwielbiam serniki.

gacopierz23

29.08.2012 22:27
dobry

Iwona51

28.12.2011 00:15
uwielbiam sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat