Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec \"3 KOLORY\"
Masło ucieramy z 2 żółtkami i cukrem pudrem- dodajemy pokrojone banany i rozpuszczone w 1 szklance wody 2 cytrynowe ( żółte) galaretki- miksujemy. Gdy masa już lekko stężeje wykładamy ją na biszkopt. Stawiamy w chłodne miejsce.
MASA II
Ubijamy 2 białka i miksujemy z rozpuszczonymi w 1 szklance wody 2 galaretkami agrestowymi ( zielonymi).
Masę kładziemy na wcześniejszej warstwie.
MASA II
2 galaretki truskawkowe przygotowane według przepisu, z tym ,że używamy troszeczkę mniej wody by dobrze stężały.
Galaretkę wylewamy na wierzch ciasta.
Ciasto dobrze schładzamy.
W przygotowaniu tego ciasta niezastąpione są regulowane plastikowe \"boki\", które trzymają wszystkie masy na miejscu- póki te całkowicie nie stężeją.