Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik bez miodu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna
40 dag
cukier puder
35 dag
cukier
2 łyżki
jajko
4 szt
śmietana
150 ml
masło
5 dag
skórka pomarańczowa kan
1 łyżka
rodzynki
1/2 szkl
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bez miodu

Z dwóch łyżek cukru zrobić karmel. Masło roztopić. Do naczynia wsypać mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, dodać śmietanę, karmel, cukier puder, przyprawy, masło, jajka i dokładnie wymieszać Pod koniec wsypać rodzynki, skórkę kandyzowaną i posiekane orzechy, wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.10.2012 23:32
Niedługo Święta, trzeba będzie upiec.
gacopierz23 22.08.2012 19:47
tez taki lubię z bakaliami
Iwusia 22.02.2012 23:19
pycha :]
przejs 28.09.2011 13:54
a ja nie piekłam nigdy jeszcze piernika, bo niezbyt lubię, ale może mężowi upiekę :)
mirosława4 20.01.2011 21:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak