Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po peruwiańsku

5.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała
60 dkg
oliwa
1 szkl
koncentrat pomidorowy
1 słoiczek
cebula
3 szt
woda
2 szkl
natka pietruszki
1 pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat
polędwica
25 cielęca

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po peruwiańsku

Fasolę namoczyć wcześniej na parę godzin,następnie polędwice pokroić na kawałki i razem gotować z fasolą do miękkości ,podzielić całosc na dwie częsci ,jedną z nich zmiksować ,do nie zmiksowanej częsci dodać cebulę zeszkloną na oliwie,koncentrat pomidorowy,sól i pieprz do smaku,dolać 2 szklanki wody i gotować około 25 min,ciągle mieszając,pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę pietuszki i razem wzystko zmieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 20.07.2011 09:18
ciekawa
iza15 21.01.2011 22:56
smaczne
iga2 20.01.2011 23:41
egzotyczna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak