Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kalmary faszerowane ryżem z sosem cebulowym białym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary
200 g
cebula
80 g
pieczarki
50 g
ryż
40 g
natka pietruszki
2 g
sos
Wywar:
70 g
cebula
25 g
olej
7 g
mąka
5 g
śmietana
30 g
sól
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary faszerowane ryżem z sosem cebulowym białym

W osolonej wodzie ugotować kalmary i odcedzić. Ugotować ryż. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać tuszki kalmarów. Przygotować sos: zrobić zasmażkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić aż będzie miękka. Zasmażkę rozprowadzić z wywarem, dodać śmietanę i przyprawy. Zalać tuszki sosem i zapiec w piekarniku przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.12.2012 18:15
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak