Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa włoska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 szt
marchew
10 dag
boczek wędzony
20 dag
oliwa
3 łyżki
czosnek
3 ząbki
cebula
1 szt
pomidory bez skóry
30 dag
ziemniaki
40 dag
kapusta włoska
1/2 szt
fasolka szparagowa
15 dag
papryka żółta
15 dag
cukinia
15 dag
makaron grube wstążki
20 dag
parmezan starty
10 dg
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: zupa włoska

Cebule i marchew obrać, pokroić w plasterki, boczek w kostkę, zarumienić go na oliwie, dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać marchew i podsmażyć, wrzucić pomidory i dusić kolejne 10 minut. Wlać 2 litry wody, zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę, gotować 40 minut, dodać pociętą paprykę, poszatkowaną kapustę, pokrojoną w kostkę cukinie, bakłażany, gotować 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, wrzucić makaron, gotować 15 minut, podawać ze startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.02.2011 06:11
moze byc ;p
teresa18 21.01.2011 19:34
mniam
Mysiunia 19.01.2011 15:44
ciekawy przepis:)
anja3107 19.01.2011 08:31
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak