Sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    100 gram
  • mąka

    100 gram
  • cukier puder

    100 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna (do masy)

    150 gram
  • cukier

    200 gram
  • budyń waniliowy

    1 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jaja

    7 (masa)
  • twaróg

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotuj kruche ciasto: 100 gram margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jajko, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25-30 minut. Rozwałkuj je cienko i wylep formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwaj ciasto widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Ser zmiel dwukrotnie, margarynę zmiksuj i wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną.
Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź i polej polewą z czekolady (możesz posypać posiekanymi bakaliami).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

27.10.2013 20:50
sernik zawsze smaczny

Krzysztof42

18.01.2012 15:15
bardzo lubię sernik

Seba

22.07.2011 19:28
smaczny

izapozdro

25.02.2011 19:10
lubię serniki

Misiakova

07.02.2011 08:29
zdaje się, ze dziś mam ochotę na sernik :)

PaniMISIOWA

25.10.2010 17:23
Ale apetyczny! Głosik za narobienie mi smaku :-)

kuklik

11.10.2010 17:26
najlepsze ciasto

Margo1

23.09.2010 11:11
Pyszny seniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat