Przepis i sposób przygotowania na: Tort króliczek
Biszkopt jasny
Białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i ubić na sztywno. Wsypać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 29 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 25-30 minut. Zimny biszkopt przekroić na pół.
Biszkopt kakaowy:
Białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i ubić na sztywno. Wsypać przesianą przez sitko mąkę, kakao proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 29 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 20 minut.
Bita śmietana
Zimną kremówkę ubić na sztywno ,dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę w szklance wody.
Brzoskwinie odsączyć pokroić w kostkę.
Przełożenie toru
Biszkopt jasny
Bita śmietana
Brzoskwinie
Biszkopt ciemny
Bita śmietana
Brzoskwinie
Biszkopt jasny
Cały tort udekorować bitą śmietaną.
Odłożyć śmietany dodać barwnik i zrobić zajączka.