Banany w czekoladzie

Banany w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    6 sztuk
  • czekolada

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • rum

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i 1/4 szklanki wody ugotować syrop. Czekoladę rozpuścić na parze i ucierać, dodając stopniowo syrop i masło. Banany obrać ze skórki. Folię aluminiowa wysmarować masłem, zawinąć w nią banany i wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut. następnie rozwinąć z folii skropić rumem, polać przygotowaną polewą czekoladową. Po lekkim ostudzeniu można pokrajać ukośnie kawałki i ponadziewać na dekoracyjne szpadki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

17.01.2012 15:19
bardzo fajne

iwona332

26.09.2010 23:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat