Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Baranina z musztardą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości
1 kg
seler
1 sztuka
olej
10 lyżek
woda
1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
pieprz
1-3 zierenka
Sklep Prymat
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek
2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z musztardą

Baraninę podzielić na porcję i posypać vegetą. Seler obrać, umyć i pokrajać w plastry. Mieso ułożyć na dnie naczynia, na nim poukładać plastry selera, dodać pieprz, liść laurowy, zalać olejem i szklanką wody. Baraninę dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, aż zmięknie. uduszone mięso wyłożyć na półmisek. W naczyniu, w którym dusiło się mięso, rozmieszać musztardę i mąkę z wodą i zagotować. Przygotowanym sosem zalać mięso. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 17.11.2010 15:10
jeszcze nie jadłam baraniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak