Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

dorsz smażony z migdałami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
6 SZT
sok z cytryny
DO SMAKU
sól
DO SMAKU
Sklep Prymat
pieprz
DO SMAKU
Sklep Prymat
białe wino
1,5 kieliszka
migdały
1/2 SZKLANKI
mąka
DO SMAKU
masło
12 dag
zielenina
1 lyżka
plasterki cytryny
DO SMAKU
olej
DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz smażony z migdałami

Filety kropimy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Mąkę mieszamy z solą i pieprzem obtaczamy w niej filety i smażymy na oleju. Gdy będą gotowe moczymy je w winie. W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy migdały i rumienimy na złocisty kolor. Filety polewamy masłem z migdałami i przybieramy cytryną. Smakują wyśmienicie z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 23.09.2010 16:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak