Mój sernik na zimno

Mój sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    15 dag
  • śnieżka+200ml mleka

    1 opak
  • galaretki truskawkowe

    3 opak
  • serek homogenizowany

    2 opak
  • śmietan-fix saszetki

    2 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty wykładamy w okrągłej foremce.Na nie wykładamy owoce(truskawki lub brzoskwinie z puszki) tak aby zakryły całe biszkopty.Śnieżkę ubijamy z mlekiem i śmietan-fixem(można dodać kopiatą łyżkę cukru pudru).Do ubitej śnieżki dodajemy oba serki homogenizowane, 1 rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę(nie musi być stężona).Wylewamy na owoce i wstawiamy do lodówki aż do stężenia.Następnie na wierzch układamy kilka owoców do dekoracji i zalewamy 2 tężejącymi galaretkami.Pozostawić jeszcze do całkowitego stężenia galaretek.Trzymać w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

14.01.2012 16:03
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat