Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik kapitański

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg
1 kg
cukier puder
30 dkg
masło
1/2 kostki
jajko
8 sztuk
migdały
15 dkg
drożdże
3 dkg
mleko
2 łyżki
esencja waniliowa
1 łyżeczka
masło
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
orzechy włoskie
15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kapitański

Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i możliwie najdrobniej posiekać. Zmielić ser. Masło utrzeć z cukrem pudrem i ucierając dodawać kolejno żółtka, drożdże roztarte z mlekiem, ser, esencję waniliową i bakalie. Na koniec dodać wcześniej ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką. Wlać masę serową. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, piec przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.07.2011 00:20
pycha
matii6 15.01.2011 12:47
rewelacyjny przepis,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak