Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
30 dkg
podgardle wędzone
10 dkg
kiełbasa podwawelska
15 dkg
cebula
1 sztuka
pomidor
1 sztuka
ziemniaki
6 sztuk
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
kminek
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarnka
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Pokrojoną kapustę wrzucić do wody i zagotować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Pomidora pokroić i dodać do zasmażki. Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w osolonej wodzie. Do ziemniaków dodać usmażone składniki, liście laurowe, ziele angielskie i kapustę. Doprawić. Chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.01.2012 17:33
super zupka :)
Seba 22.10.2011 10:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak