Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba z boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
2 sztuki po 30 dkg
boczek
10 dkg
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
mleko
2 łyżki
masło
1 łyżka
sok z jednej cytryny
posiekany koperek
sól
do smaku
Sklep Prymat
rosół z kury
4 łyżki
ser żółty
5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z boczkiem

Sprawioną rybę posolić, skropić sokiem cytrynowy, wstawić na 2 godziny do lodówki. Ser wymieszać z drobno posiekany czosnkiem, mlekiem, koprem. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć masą serową i cienkimi plastrami boczku/ Piec 30 minut w 220 stopniach. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać bulion i gotować 10 minut. 5 minut przed końcem pieczenia wlać bulion na ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.01.2012 09:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak