Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Baranina z wiśniami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości
60 dag
pieczarki
15 dag
cebula
1
śmietana 18 proc
100 ml
mąka
2 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sok z cytryny
dżem wiśniowy
5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z wiśniami

Mięso umyć. Pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem i mąką. Lekko zarumienić. Po podlaniu małą ilością wody przykryć i dusić na małym ogniu. Obrać cebulę i posiekać. Obrać pieczarki i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić. Usmażyć na niej pieczarki i dodać do mięsa baraniego pod koniec duszenia. Śmietanę dokładnie rozetrzeć z mąką i wiśniami. Podgotować. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak