Ciasto serowe

Ciasto serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier biały

    10 dag
  • olej

    8 łyżek
  • mleko 1,5 %

    7 łyżek
  • mąka pszenna

    35 dag
  • proszek do pieczenia

    1-2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • twaróg

    20 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg po odciśnięciu z nadmiaru wody należy włożyć do miski i utrzeć z białym cukrem, mlekiem oraz olejem. Mąkę pszenną należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli, następnie przesiać przez sito do masy twarogowej. Wszystkie składniki należy szybko zagnieść, owinąć filią aluminiową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po kilku godzinach rozwałkować je, przełożyć na standardową blachę i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

10.02.2014 00:12
fajne ciasto

IKrakowianka

26.04.2013 21:47
super ciasto

Katarzyna/kate1980

23.05.2012 21:47
wspaniałe

Krzysztof42

07.01.2012 18:39
mniam

gottrina

12.11.2011 10:17
bardzo smaczne ciasto, polecam

pioge7

27.03.2011 11:04
oryginalny przepis :)

Iwusia

23.09.2010 11:37
Mniam ... muszę sobie zrobić takie ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat