Formę posmarować masłem i posypać mąką. Całe jajka ubić z cukrem na parze na pulchną masę, ostudzić w zimnej wodzie, ciągle ubijając. Dodać mąkę, delikatnie wymieszać i wyłożyć do formy. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone ciasto od razu wyjąć z formy. Zagotować mleko z 1/2 laski wanilii. Utrzeć w garnku żółtka z cukrem, dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Połączyć z wrzącym mlekiem, stale mieszając. Ponownie doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty nie przerywając mieszania. Zestawić z ognia, przełożyć krem do innego naczynia. Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce do letniego jeszcze kremu, stale ubijając. Umyć, osączyć i obrać z szypułek truskawki. Ciasto podzielić na 2 równe placki. Na spodnim placku rozprowadzić równomiernie 1/4 kremu, na nim zaś ułożyć truskawki, pamiętając, by utworzyć z nich krąg przy samym brzegu. Truskawki pokryć znowu 1/4 kremu. Przykryć drugim plackiem. Wierzch i bok posmarować pozostałym kremem. Udekorować truskawki. Ściąć lekko bok ciasta, by uprzednio ułożony krąg owoców stał się widoczny. Smacznego!