Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jarzynowa z rzeżuchą

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
4 szt
por
1 szt
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
jajko
2 szt
rzeżucha
1/2 opak
kiełki sojowe
1/2 tacki
śmietana kremówka
1 szt
kostki warzywne
2 szt
pietruszka
1 pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bułka
1 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z rzeżuchą

Ziemniaki obrać i pokoić w kostkę,pory oczyścić i białą częsc pokroić w krązki,cebulę posiekać dobniutko.Rozgrzać masło w rondelku ,dodać posiekane warzywa i dusić na małym ogniu pod przykyciem pzez 10 min.Wlać bulion warzywny ,gotować 10 min i posiekać rzeżuchę , kiełki i dodać do wywaru i jeszcze gotować przez parę minut.Ugotowane jajka drobno posiekać,bułkę pokroić w kostkęi obsmażyć na maśle na rumiano,aby uzyskac grzanki.Zupę zmiksować,dodać smietanę ,doprawić solą i pieprzem.Podawać zupę posypaną siekanym jajkiem rzeżuchą i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 14.06.2011 17:13
zupa fajna rzeżuchy nie lubię
kuklik 18.04.2011 20:29
świetne
kotlet 14.01.2011 16:44
ciekawe co da to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak