Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba z pomidorami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor
6 sztuk
filety rybne
80 dkg
jajko
2 sztuki
mleko
250 ml
cebula
2 sztuki
mąka
1 łyżka
olej
2 łyżki
cytryna
1 sztuka
oliwki
6 sztuk
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
liście sałaty
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pomidorami

W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem wyłożyć połowę filetów. Skropić sokiem cytrynowym, posolić. Ułożyć na nich pomidorymi pokrojone w plastry, potem przykryć resztą filetów. Jajka roztrzepać z mąką, dodać mleko, drobno posiekaną cebulkę, olej i natkę. Zalać tym ryby. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. Podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.08.2011 19:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak