biszkopty z morelowym puchem

biszkopty z morelowym puchem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    2 SZKLANKI
  • cukier

    1/3 SZKLANKI
  • brandy

    50 ml
  • likier pomarańczowy

    50 ml
  • śmietana

    3-4 LYZKI
  • Biszkopty

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele zalewamy wodą. odstawiamy ja na parę godz. Do moreli dodajemy cukier i rozgrzewamy. Doprawiamy alkoholem dodajemy śmietanę i całość delikatnie ubijamy. Na spód dajemy biszkopty i dodajemy pianę na wierzch. Należy spożyć maź. do 40min. po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

03.01.2012 16:47
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat