pory z boczkiem i jabłkiem

pory z boczkiem i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2-3 szt
  • olej

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    60-80 g
  • jabłko

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z porów odciac ciemną czesc,umyć jasną,przekroic na pół wzdłuż i pokroic w poprzeg na cienkie paski.na rozgrzanym oleju stopic pokrojony w kostkę boczek.skwarki wyciągnąć,a na tłuszcz wrzucić pory.podsmazyc chwilke, skropic wodą,przykryć i dusić kilka minut.jabłko obrac, zetrzec na tarce grubej i dodac do pora.koncentrat rozrobic w łyżce wody i dodac.doprawic,dodac skwarki i podawac,najlepiej z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

21.01.2013 09:45
muszę wykorzystać ten przepis

Margo1

10.10.2012 14:07
super

owocówka

24.03.2012 08:01
mniam

gosia47-47

21.03.2012 07:30
pycha

mala2021

28.10.2011 14:58
lubię

mehia

28.09.2010 20:19
niezły :)

Dorota71

18.09.2010 13:10
fajny przepis

Dorota76

28.08.2010 14:50
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat