Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto wiśniowo-orzechowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier
25 dag
mąka
25 dag
kakao
1 łyżka
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier wanilinowy
jajko
1
wiśniówka
1 kieliszek
żółtko jajek
1
marmolada
1\\2 szkl
orzechy włoskie
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowo-orzechowe

Zmiksować jajko, cukier, masło i wódkę. Dodać resztę składników poza żółtkiem i marmoladą. Dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto. Chłodzić w lodówce przez godzinę. Okrągłą blaszkę natłuścić, wyścielić 3/4 ciasta, posmarować marmoladą, z reszty ciasta ułożyć kartkę. Rozetrzeć żółtko z 1 łyżeczką wody, posmarować ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.01.2011 07:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak