Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl.
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    3/4 (gorąca)
  • woda zimna

    1/4 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki wsypać sól. Zalać gorącą wodą i wymieszać. Odstawić na 5 minut.
Dodać zimną wodę i znowu wymieszać. Odstawić na 15 minut.
Następnie wyrabiać ciasto około 5 minut.
Ciasto jest lśniące i elastyczne.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

4muffins

13.10.2010 21:25
fajny przepis dla alergików

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat