Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaterką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
3 sztuki
cukier
1 szklanka
mleko
120 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
masło
20 dkg
galaretka
serek homogenizowany
2 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaterką

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodać stopione masło, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku, wlać do masy. Dodać serki, wymieszać. Ubić pianę z białek i dodawać do masy serowej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy. po stężeniu zalać galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.10.2011 09:59
pycha
Seba 08.06.2011 22:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak