Pasztet

Pasztet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgardla lub boczku

    30 dkg.
  • łopatki

    1 kg.
  • wołowiny

    30 dkg.
  • marchewki

    3 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • ziele angielskie

    3 szt.
  • pieprz

    3 szt.
  • suche bułki

    2 szt.
  • jaja

    5 szt.
  • bułka tarta

    4 - 5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki gotujemy przez 2 - 3 godziny. Po ugotowaniu wyciągamy wszystkie wymienione składniki i przekręcamy je 3 razy przez maszynkę. W wywarze po mięsie namaczamy bułkę. Gdy rozmięknie, też należy przekręcić ją przez maszynkę.
Następnie do tego wszystkiego dodajemy 5 żółtek, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy do tych składników i jeszcze raz mieszamy.
Po połączeniu wszystkich składników wkładamy do blaszki posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą i pieczemy nie więcej niż 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

19.08.2011 09:27
super

jasiek

27.07.2011 12:36
nie ma to jak domowy pasztecik

Adamorek

23.06.2011 15:50
pycha

banditka

06.03.2011 18:00
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat