kokoski

kokoski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    45 dkg.
  • cukru

    25 dkg.
  • jaja

    3 szt.
  • margaryny

    10 dkg.
  • miodu sztucznego

    3 łyżki
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukru

    9 łyżek
  • śmietany

    9 łyżek
  • masła

    3 łyżki
  • kakao

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać całe jaja, cukier. Miód rozpuścić z margaryną, wystudzić i wlać do miski.
Wszystko dokładnie wymieszać, wlać do blaszki i upiec.
Po upieczeniu wyłożyć gorący placek, pokroić go w kwadraty. W tym czasie przygotować polewę, którą należy gotować 3 minuty, a następnie wystudzić.
Gdy jedno i drugie wystygnie, wtedy kwadraty ciasta maczamy najpierw w polewie, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Zostawiamy do zastygnięcia polewy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

26.12.2011 11:31
nie lubię kokosu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat