Dyniowe racuszki z parówkami

Dyniowe racuszki z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    50 dkg
  • parówki

    15 dkg
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • masło

    1 łyzka
  • olej

    do sażenia
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię zetrzec na tarce. Parówki pokroic w drobną kostkę. Żółtka utrzec z masłem. Dynię, parówki i żółtka wymieszac, dodac mąkę. Posolic do smaku. Białka ubic na sztywno i delikatnie wymieszac z masą. Smażyc na patelni małe placuszki i podawac z pikantnym sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owca441

13.03.2011 19:48
bardzo ciekawy przepis

iwona332

26.01.2011 00:14
super

Ela20

24.05.2010 18:15
Z dyni jak widac można zrobi wszystko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat