grog

grog

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    250 g
  • cukier

    5-6 LYZEK
  • cytryna

    1 SZT
  • goździki

    5-6 SZT
  • cynamon

    1/2 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 5 szklanek wsypujemy po 1 łyżce cukru i wlewamy sok z cytryny. Wodę gotujemy z cukrem pokruszoną laską cynamonu i goździkami. Odstawiamy na ok.15 min. ponownie gotujemy i przez sitko wlewamy do szklanek. Grog podawać gorący.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

25.12.2011 13:16
nazwa fajna

Iwusia

31.05.2010 19:11
Umm... :) musi być smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat