Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek jabłkowo-serowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser pleśniowy 15 dkg
jabłka 3 szt
koper 2 gałązki
olej 2 łyżki
ciasto francuskie 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jabłkowo-serowy

Ciasto francuskie rozmrozic,ser pleśniowy pokroić w cieniutkie plasterki,jabłka pokroić w małe cząstki.Na powirzchni ciasta układać na przemian plastry sera i cząstki jabłka,blache wysmaować olejem i ułożyć ciasto.Piec w piekarniku około 30 min,az ciasto stanie sie złociste a ser sie stopi.Po wyjeciu z piekarnika pokroić w tójkąty i posypać drobno posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2011 10:53
fajny przepis
bami 31.03.2011 19:55
a to ciekawe! :)
agata1722
agata1722 16.02.2011 11:13
bardzo dobry
iza15 09.01.2011 19:40
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak