Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Świąteczne roladki z indyka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 pęczka
masło
1 łyżka
czosnek
3 ząbki
wywar drobiowy
150 ml
cebula
2 sztuki
ser owczy
40 dkg
olej
2 łyżki
gęsta śmietana
125 ml
wino białe wytrawne
1 kieliszek
indyk
4 sznycle

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne roladki z indyka

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Cebulę, czosnek i zieleninę posiekać, po czym usmażyć na maśle. 20 dkg sera pokroić na 4 plasterki. Na mięsie ułożyć ser i masę, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć, zalać wywarem i dusić. Do sosu dodać resztę sera, wino i śmietanę, przyprawić. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.01.2011 13:19
smaczne
Małgorzata113 09.01.2011 10:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak