Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik świąteczny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 szklanki
maślanka
2 szklanki
olej roślinny
1/2 szklanki
dżem
2 łyżki
cukier
1 szklanka
jaja
4 sztuki
kakao
2 łyżki
cukier wanilinowy
1 sztuka
polewa czekoladowa
1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny

Utrzeć jajka z cukrem, stopniowo dodawać pozostałe składniki. Piec w temp. 180-200 st C

Wystudzony placek przekroić na kilka części, przełożyć je powidłami śliwkowymi.
Oblać polewą czekoladową, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak