Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kołduny litewskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 1/2 szkl
olej
1 łyżka
żółtko jajek
1 szt
wrzątek
szynka
10 dag
łopatka bez kości
30 dag
karczek
20 dag
boczek
10 dag
czosnek
2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kołduny litewskie

Wszystkie gatunki mięsa przepuścić przez maszynkę i wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Mąkę, olej, żółtko i wrzątek połączyć razem i wyrobić ciasto, rozwałkować i pokroić w kwadraciki, na każdym położyć kawałek mięsa i zlepić. wrzucić na gotujący się rosół i gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.01.2011 16:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak