Doradca Smaku

Kotleciki rybne

original

Informacje

  • Rodzaj posiłku Obiad
  • Czas przygotowania Średnio
  • Koszt przygotowania Średni
  • Kaloryczność Średnia
  • Liczba osób 3-4
  • Wegetariańskie Nie
  • Na grilla Nie

Sposób przygotowania

Filety zmielić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i wstawić przynajmniej na godzinkę do lodówki. Cebulkę drobno pokroić w kosteczkę i zarumienić na patelni, przełożyć do wyjętych z lodówki filetów, dodać bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę ziemniaczaną, jajko, przyprawy. Wszystko dokładnie wyrobić. Formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

Składniki

  • filet z dowolnej ryby 1/2 kg filet z dowolnej ryby 1/2 kg
    Lubię Nie lubię
  • jajko 1 szt. jajko 1 szt.
    Lubię Nie lubię
  • bułka tarta 4 łyżki bułka tarta 4 łyżki
    Lubię Nie lubię
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
    Lubię Nie lubię
  • cebula 1 szt. cebula 1 szt.
    Lubię Nie lubię
  • czosnek 2 ząbki czosnek 2 ząbki
    Lubię Nie lubię
  • cytryna cytryna
    Lubię Nie lubię
  • przyprawa do ryb przyprawa do ryb
    Lubię Nie lubię
  • sól do smaku sól do smaku
    Lubię Nie lubię
  • pieprz do smaku pieprz do smaku
    Lubię Nie lubię