Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
1 podwójne
boczek wędzony
150 g
grzyby suszone
30 g
majeranek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
20 g
tłuszcz
20 g
wino czerwone wytrawne
150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Pierś z kurczaka, natrzeć przyprawami i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Grzyby wymoczyć, ugotować i pokroić w paski. Mięso i boczek pokroić w grubszą kostkę, boczek częściowo stopić, dodać mięso z piersi kurczaka, zrumienić, zalać wywarem z grzybów i winem, dusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc i połączyć z piersią pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak