Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gularz z pieczarkami i dynią

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gularz
0/5 kg
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
szalotka
3 szt.
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
dynia
25 dag
pieczarki
10 szt.
olej
4 łyżki
mąka
1 łyżka
śmietana gęsta
15 dag
natka pietruszki
1 pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
makaron spiralki
0/5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gularz z pieczarkami i dynią

Mięso, musztardę i oliwę wymieszać. Wstawić do lodówki. Pieczarki, dynię pokroić. Mięso obsmażyć na oleju na ostrym ogniu, dodać szalotki dusić 3 minuty.Oprószyć mąką, zalać marynatą z mięsa,doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić 20 minut. Dodać dynię i pieczarki, na koniec wymieszać ze śmietaną i posiekaną pietruszką. Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.08.2011 18:34
pyszne danie
aacaac 02.05.2011 07:36
ciekawe
Małgorzata113 08.01.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak