Awokado nadziewane pomidorami, oliwkami

Awokado nadziewane pomidorami, oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    4 szt
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    12 szt
  • oliwa z oliwek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czarne oliwki bez pestek

    15 szt
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado umyć, przekropić na pół, wydrążyć środek i posiekać w kostkę. Pomidory pokroić w cząstki, oliwki (zielone lub czarne – kto co lubi) posiekać na plasterki. Wymieszać pomidory, oliwki i awokado, polać sokiem z limonki, dodać sól i pieprz oraz łyżkę oliwy z oliwek. Napełniać wydrążone awokado tym farszem, podawać jako przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

03.01.2012 15:25
mmmm

Emilia21

03.01.2012 15:25
mmmm

Dorota76

28.02.2011 19:56
rewelacja

Anna169Hosz

04.11.2010 07:02
Ja bym dodała jeszcze albo czosnek, albo cebulkę...ale ogólnie jestem jak najbardziej za...- super przystawka.

izoldaaa6

09.09.2010 11:10
nie jadłam jeszcze avokado :)

Monika193

08.09.2010 21:17
z chęcią spróbuję

marzencia2007

08.09.2010 16:42
nie nie to nie dla mnie :|

kamilaj

07.09.2010 18:10
nigdy nie próbowalam :)

Iwusia

26.05.2010 10:13
Robię podobne i są pyszniutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat