Zupa pietruszkowa z kluseczkami

Zupa pietruszkowa z kluseczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    40 dag
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • mąka

    10 dag
  • jaja

    2 szt
  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę i marchew obrać, pokroić na kawałki, włożyć do 1,5l wrzącej osolonej wody. Dodać cebulę i ugotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować. Z jajek i mąki wymieszać ciasto, łyżką wrzucać porcje ciasta na gotującą się zupę. Następnie wlać śmietanę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adam/ZUB3R

06.03.2014 21:41
smaczna zupa

IlonaAlbertos

06.12.2013 17:37
Apetyczna- bardzo.

olkaaa

24.10.2013 10:15
bardzo fajna

barbara11561

28.02.2012 15:46
pyszna

angelika14

14.02.2011 16:47
szybka do wykonania, smaczna mniam

angelika14

14.02.2011 16:47
szybka do wykonania, smaczna mniam

Monika193

25.01.2011 00:25
smaczna i delikatna

Iwona51

16.01.2011 00:11
uwielbiam zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat