Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE BANANY W SOSIE PORZECZKOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 4 łyżki
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2-3 łyżeczki
banan 4 sztuki
galaretka z czerwonej porzeczki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE BANANY W SOSIE PORZECZKOWYM

Przyrumienić migdały na patelni bez tłuszczu.Zdjąć skórkę z bananów,przekroić je wzdłuż na pół.Rozgrzać masło na patelni.Podsmażyć na nim połówki bananów na złocisty kolor.Dodać do owoców galaretkę porzeczkową,zagotować.Połączyć z 3 łyżkami wody,doprawić do smaku sokiem z cytryny.Ułożyć na talerzykach po dwie połówki banana.Polać sosem porzeczkowym,posypać zrumienionymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 15.02.2011 09:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak