Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryba po japońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z pangi
50 dag
ogórek konserwowy
1 słoik
papryka konserwowa
1 słoik
cebula biała
2 szt
koncentrat pomidorowy
1 szt
ketchup
2 łyżki
cukier
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ocet
1/3 szkl
woda
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po japońsku

filety oprószyć przyprawa do ryb i usmażyć na oliwie. Ogórki i paprykę pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zagotować wodę wymieszaną z ketchupem, koncentratem, octem, cukrem, solą i pieprzem. w naczyniu ułożyć rybę, położyć ogórek i paprykę, następnie cebule i zalać zalewą, poczekać aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.06.2012 17:24
super
Roman5 09.01.2011 11:57
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak