Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto imbirowo-czekoladowe z migdałami i orzechami pekan

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada
20 dkg
imbir
8 dkg
mąka pszenna
10 dkg
masło
10 dkg
cukier puder
15 dkg
żółtko jajek
5 sztuk
posiekane migdały
10 dkg
orzechy pekan
5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowo-czekoladowe z migdałami i orzechami pekan

Roztopić czekoladę. Z połowy cukru i imbiru ugotować syrop. Żółtka utrzeć z resztą cukru pudru, zaparzyć syropem, dodać masło, czekoladę, migdały oraz orzechy i wymieszać. Piec ok. 30 minut w temp. 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 23.07.2011 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak