Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
1 kg
marchew
2 szt
mąka
3 łyżki
cebula
2 szt
pieprz ziarnisty
5 szt
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
masło
3 łyżki
śmietana
150 ml
fasolka szparagowa (mrożona)
30 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, usmażyć w rondlu na maśle. Dodać pokrojoną w cząstki cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew. Wlać około pół szklanki wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości. Na około 10 minut przed zakończeniem gotowania dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 29.12.2012 08:29
apetycznie brzmi
olkaaa 23.04.2012 09:21
super
Edyta38 06.03.2011 21:56
super:)
Margo1 07.01.2011 13:07
fajne
Iwona51
Iwona51 07.01.2011 00:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak