Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
1,5 kg
smalec
1 łyżka
margaryna
2 łyżka
mąka
2 łyżki
śmietana
3 łyżki
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu. Cebulę drobno posiekać , podsmażyć na łyżce margaryny. Mięso i cebulę włożyć do rondla, dodać przyprawę do gulaszu, podlać wodą i dusić do miękkości. Pozostałą margarynę rozpuścić na patelni, dodać mąkę, wymieszać, zrumienić na lekką zasmażkę. Połączyć z mięsem, zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek i śmietanę. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.07.2012 22:52
ja również bardzo lubię gulasz, a ten tak apetycznie wygląda, że aż ślinka cieknie .... :)
ankaryba 07.04.2012 17:21
lubię gulasz :-)
Iwusia 01.02.2012 22:20
pyszny obiadzik
Iwona51
Iwona51 08.11.2011 13:24
smaczny
Margo1 19.01.2011 17:53
gulasze to ja wszystkie uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak